Μυστικό Ταξίδι

Αντέχετε μια περιπλάνηση «στον κυκεώνα του μυαλού, στους άπειρους λαβύρινθους της σκέψης»; Τολμάτε να αρχίσετε ταξίδι για «το άπιαστο, τ’ ανέφικτο, τ’ αφάνταστο και το καινούριο;» Για πόσο μπορείτε να περιπλανηθείτε με πίστη στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδέχεστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσετε «στο παρόν, στη λογική στο “πρέπει”» δε θα πείτε ότι ήταν «όνειρο, παράκρουση, ή μέθη»;

Σε έναν χρεωκοπημένο, άστεγο γέρο, τον Ιερεμία, εμφανίζεται ένα μυστηριώδες υπερκόσμιο ον. Αυτός, λοιπόν, βρίσκει την ευκαιρία να το ρωτήσει σχετικά με συμπαντικές και υπαρξιακές αλήθειες. Κατόπιν το παρακαλεί να τον ταξιδέψει στο μέλλον κι εκεί ερευνά την κοινωνία, τη σκέψη και τον πολιτισμό των ανθρώπων. Τελικά το ον αποφασίζει να διακόψει την έκσταση του γέρου Ιερεμία κι εκείνος επιστρέφει στο σήμερα και στην άθλια κατάστασή του με αγανάκτηση και δυσπιστία προς το προηγούμενο όραμα. Το ερώτημα που απομένει να απαντηθεί είναι αν όλα αυτά τα θαυμαστά που είδε ήταν απλά ένα όνειρο μιας χειμωνιάτικης νύχτας ή μήπως ένα σεργιάνι σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό, μα ακόμα εντελώς ανεξερεύνητο και απρόσιτο.

 

Λίγα λόγια του συγγραφέα για το βιβλίο του «Μυστικό ταξίδι»

Τα δύο πρώτα βήματα για την αλλαγή της ζωής ενός ανθρώπου που βρίσκεται σε τέλμα είναι το Όραμα και η Πίστη σε αυτό. Εκεί εστιάζεται συμβολικά το νόημα της ιστορίας του χρεοκοπημένου Ιερεμία. Σε αυτόν αποκαλύπτεται ένα υπερκόσμιο ον ―συμβολικά η ελεύθερη ανθρώπινη σκέψη― που τον οδηγεί σε ένα ταξίδι μύησης στη ζωή που ο ίδιος θα ήθελε να ζήσει. Τον βοηθά να ψηλαφίσει τον ιδανικό για εκείνον κόσμο. Του αποκαλύπτει συμπαντικές αλήθειες, που κι αυτές έχουν το συμβολισμό τους και σχετίζονται με το πώς η κάθε συνείδηση αισθάνεται διαφορετικά τον κόσμο. Επίσης, του εξηγεί ότι με την αλλαγή τρόπου σκέψης, ουσιαστικά αλλάζει διάσταση, αλλάζει σύμπαν. Συμβολικά, αυτό σημαίνει ότι βλέπει τον ίδιο κόσμο διαφορετικά. Η πίστη στο όραμα δοκιμάζεται όταν ο Ιερεμίας επιστρέφει στην πραγματικότητα. Αν πιστέψει, θα κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Αν όχι, θα παραμείνει μοιρολατρικά στο τέλμα.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του έργου είναι το ότι όταν ο ήρωας οραματίζεται, ο λόγος είναι έμμετρος. Όταν επιστρέφει στην πραγματικότητα ο λόγος είναι πεζός.

Αν δει κανείς το έργο κυριολεκτικά, είναι επιστημονικής φαντασίας. Αν το αντιμετωπίσει συμβολικά, παρουσιάζει τα δύο αρχικά βήματα για την αλλαγή μιας αποτελματωμένης ζωής.

 

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία